Nieuwe kleuters

In februari/maart krijgen alle ouders van kinderen die in het volgende schooljaar 4 jaar worden van de gemeente een brief. Hiermee worden zij uitgenodigd hun kind op één van de basisscholen in de gemeente in te schrijven. Wordt uw kind 4 jaar in het komende schooljaar, dan kunt u een inschrijfformulier aanvragen via info@bsuilenburcht.nl of ophalen op school.

We willen er graag voor zorgen dat alle kinderen een goede plek krijgen, dat kost tijd. Om hiervoor te kunnen zorgen, vragen wij uw kind op tijd in te schrijven (bij voorkeur voor april van het voorgaande schooljaar).

Wilt u graag een keertje komen kijken? Dat kan natuurlijk. Op de pagina rondleidingen vindt u hierover meer informatie. 

 

U heeft uw kind aangemeld bij ons op De Uilenburcht. Hoe verder? 

Ongeveer 5 weken voor de vierde verjaardag van uw kind, wordt u gebeld door de leerkracht bij wie uw kind in de klas komt. Momenteel hebben we vier groepen 1-2.
Voor alle nieuwe kleuters hebben we 5 wenmomenten. We horen graag van u tijdens het belmoment met de leerkracht wanneer deze momenten kunnen plaatsvinden. Uw kind is dan welkom op school van 8.30 - 11.45 uur. 

Vooraf aan het eerste wenmoment bespreekt u tevens wanneer u na schooltijd samen met uw kind kennis komt maken met de leerkracht en het lokaal.

De week dat uw kind voor het eerst naar school gaat mag u tijdens de inloop met uw kind mee de klas in. Daarna zal dit tijdens de weken zijn die voor alle groepen gelden. Deze worden gedeeld via de info. 

Als uw kind circa 6 weken bij ons op school zit, volgt het Warm Welkom gesprek. In dit gesprek bespreekt u samen met de leerkracht hoe de eerste weken zijn verlopen.

 

Wat moet ik allemaal weten voor mijn kind begint?

Als uw kind voor het eerst naar de basisschool gaat verandert er, zowel voor u als voor uw kind, veel. Uw kind gaat naar een nieuwe school, ziet nieuwe kinderen en andere leerkrachten. Ook krijgt uw kind te maken met andere regels en afspraken. Om deze overstap zo vloeiend mogelijk te laten verlopen hebben wij een boekje gemaakt met daarin informatie specifiek gericht op de kleuterbouw. Deze krijgt u, voordat uw kind start, van de leerkracht. We beschrijven hierin allerlei zaken waarvan wij denken dat het fijn is om te weten, zoals bijvoorbeeld: informatie over de dagindeling en de verschillende vakken, welke spullen moet uw kind meenemen, hoe werkt het brengen en ophalen, etc.
Als uw kind op school komt krijgt u toegang tot het Ouderportaal. In de digitale boekenkast op dit Ouderportaal kunt u de schoolgids vinden en andere documenten.

Wij wensen uw kind en u alvast een hele fijne tijd toe bij ons op De Uilenburcht en hopen dat uw kind zich snel bij ons thuis zal voelen.